Saradnja Mercatora-S, Robne kuće Beograd i Familija marketa

Bez autora
Jul 29 2011

Kompanija Familija Marketi, d.o.o., Beograd, kompanija Robne kuće Beograd, d.o.o., Beograd i kompanija Mercator-S, d.o.o., Novi Sad danas su potpisale ugovore o strateškom partnerstvu. Na osnovu ovih ugovora kompanija Mercator-S će preuzeti trgovačku delatnost kompanije Familija Marketi, u poslovnim prostorima kompanije Robne kuće Beograd. Ugovori o zakupu 27 objekata Robih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi stupiće na snagu posle odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije. Na ovaj način, kompanija Mercator-S učvršćuje poziciju drugog po veličini trgovačkog lanca u Srbiji. Ugovorom između Robnih kuća Beograd i Mercator-S predviđen je dugoročni zakup za 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji ukupne površine preko 22.000 kvadratnih metara. Transakcija obuhvata i ugovor između Familija Marketa i Mercator-S o preuzimanju zaliha i opreme u tim prodajnim objektima, kao i zapošljavanje kadrova Familija Marketa.

Saradnja Mercatora-S, Robne kuće Beograd i Familija marketaKompanija Familija Marketi, d.o.o., Beograd, kompanija Robne kuće Beograd, d.o.o., Beograd i kompanija Mercator-S, d.o.o., Novi Sad danas su potpisale ugovore o strateškom partnerstvu.

Na osnovu ovih ugovora kompanija Mercator-S će preuzeti trgovačku delatnost kompanije Familija Marketi, u poslovnim prostorima kompanije Robne kuće Beograd. Ugovori o zakupu 27 objekata Robih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi stupiće na snagu posle odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije.

Na ovaj način, kompanija Mercator-S učvršćuje poziciju drugog po veličini trgovačkog lanca u Srbiji. Ugovorom između Robnih kuća Beograd i Mercator-S predviđen je dugoročni zakup za 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji ukupne površine preko 22.000 kvadratnih metara. Transakcija obuhvata i ugovor između Familija Marketa i Mercator-S o preuzimanju zaliha i opreme u tim prodajnim objektima, kao i zapošljavanje kadrova Familija Marketa.

“Kontinuirani rast i razvoj kroz ravnomerno regionalno širenje je deo srednjoročne strategije Grupe Mercator na tržištu Srbije. Planiranim ukupnim investicijama u Srbiji za 2011. godinu u iznosu od 24 miliona evra ćemo obezbediti 50.000 m2 novog poslovnog prostora. Ovim strateškim partnerstvom Mercator-S ide u pravcu realizovanja zadatih ciljeva i dodatnog učvršćivanja pozicije drugog po veličini maloprodajnog lanca u Srbiji. Proširenje maloprodajne mreže, koje će osim objekata u Beogradu i Vojvodini, obuhvatiti i prodajne objekte u gradovima gde do sada nismo bili prisutni, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Bašta, Bor i Knjaževac, znači i zapošljavanje 300 novih saradnika“, izjavila je mr Stanka Čurović, članica Uprave Grupe Mercator za područje Mercator trgovine jugoistočne Evrope.

Grupa Mercator spada u red najznačajnijih investitora u Srbiji, u kojoj je do sada investirano više od 450 miliona evra, a samo u ovoj godini otvoreni su prodajni objekti u Vrbasu, Smederevu, Mladenovcu, Futogu i Jagodini. Prema srednjoročnoj strategiji razvoja, Grupa Mercator planira da do 2015. godine u Srbiji investira blizu 150 miliona evra. Mercator je i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, koji će nakon ovog proširenja maloprodajne mreže,  u svojim preduzećima Mercator-S, Intersport i Modiana zapošljavati više od 4.600 saradnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik